Вівторок, 07.05.2024, 17:45
Вітаємо Вас Гість | RSS
ZatЯti
Меню сайту
Форма входу
Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Друзі сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 69
Головна » 2009 » Вересень » 28 » Без шансів на перемогу або Футбол по-турківськи.
Без шансів на перемогу або Футбол по-турківськи.
13:06
До цієї гри готувалися весь футбольний сезон. І все було зіпсовано за 10хв. Та про все по-порядку.
27.09.09 в райцентрі Турка повинні були відбутися фінальні матчі на першість району з футболу. Однак відбувся лише один з них – за 3-4 місце між командами с.Явора та с.Бітля. Та, без сумніву, найцікавіша гра, «Карпати» (Турка) – «Лісівник» (Бориня), гра, на котру зібралось набагато більше глядачів, аніж коли турківські «Карпати» виходили на поле на ігри 2-ї ліги області, не відбулась... Точніше, вона розпочалась. Але всю інтригу вбило недолуге, упереджене суддівство, через яке фінальна гра на першість району завершилась через 10хв. після її початку.
На фінальну гру було призначено бригаду суддів з райцентру. З таким самим успіхом могли запропонувати на гру суддів з смт. Бориня. Чому нейтральний суддя обслуговував гру за 3-4 місце, а не фінальну зустріч? Чому гру обслуговували судді, чиї сини грали за команду районного центру? Про яке неупереджене суддівство в такому випадку може йти мова? Керівники районного футболу не зауважили на жодні заперечення з приводу суддівства з боку президента команди «Лісівник». Певне не мали фінансової можливості подбати про призначення на матч нейтральної бригади суддів. Чи, що більш ймовірно, не мали на це бажання. Недарма перед грою були розмови про перемогу «Карпат» за будь-яку ціну.
На гру команди вивела бригада суддів з райцентру у складі: суддя в полі – Кулаєв О.І, судді на лініях – Ільницький Б.М. та Горняк В.С.
З першої ж хвилини розпочалась психологічна атака на гравців однієї команди – «Лісівник» (Бориня). Жорсткої гри не було, та, в спірних моментах, рішення майже завжди приймалися на користь команди «Карпати» (Турка). Так, в одному з моментів, коли гравець «Карпат» в позаігровій ситуації навмисно вдарив по ногах гравця «Лісівника», суддя матчу жодним чином на це не відреагував. Коли ж гравець «Лісівника» відповів аналогічним чином, арбітр матчу, навіть не бачачи цього епізоду, керуючись лише підказками гравців «Карпат» показав гравцю «Лісівника» жовту картку.
Гра вдавалася обом командам, та, що найважливіше, дуже подобалася глядачам!
Але розв’язка настала дуже швидко. В одній з атак гравець «Карпат» пробив головою по воротах. Навіть незважаючи на те, що воротарю «Лісівника» заважав нападник «Карпат», що знаходився в кількаметровому офсайді і м’яч залетів у ворота, головний суддя матчу вирішив зарахувати цей гол.
Та, коли капітан команди «Лісівник» підбіг до бокового судді Ільницького Б.М. та запитав, чому той не зафіксував явного положення «поза грою», той просто, мовчки, нічого не пояснюючи вдарив його в обличчя, чим викликав адекватну реакцію останнього... Людини, що за 18 років виступів за сільську та кількох років – за районну команду – жодного разу не вступала в суперечки з суддями! Арбітр же ж матчу, цього інциденту знову ж таки не бачив. Чи не хотів бачити... Допоки йому не підсказали гравці команди суперника. І повівся відразу ж максимально «об’єктивно» - вилучив одного з ключових гравців «Лісівника». Коли ж той спитав, за що його вдарив в обличчя боковий суддя, відповів – «...бо він суддя»... Отже з’явилися нові правила гри в футбол? Судді можуть бити гравців на полі? Чому ж про ці нововведення ніхто не інструктує перед початком змагань?
Після кількох хвилин суперечок суддя повів команди в роздягальні. Зіграно в матчі було 10хв!!! Грубощів на полі не було жодних! Всі конфліктні ситуації, що були створені на полі – внаслідок некваліфікованого, більше того – упередженого суддівства!
Як наслідок – без видовища залишилися кілька тисяч вболівальників, що з’їхались на цю гру з усіх куточків району.
Нам не потрібен кубок та медалі, які поспіхом вручили «переможцям». Ми вимагаємо:
-дозволити переграти фінальну зустріч;
-призначити на матч нейтральну бригаду суддів. У випадку нестачі коштів у районної федерації футболу готові оплатити ці послуги за власний рахунок.
-на 3 (три) роки дискваліфікувати бокового суддю Ільницького Б.М.
-на 1 (один) рік дискваліфікувати головного суддю матчу Кулаєва О.І.
Окрім того, пропонуємо провести порівняльний аналіз матчів чемпіонату Турківщини сезону 2009р. для визначення кількості матчів, доля яких через проблемне суддівство вирішувалася не на футбольному полі, а в кабінеті голови Федерації футболу Турківщини. Проблема є, та вона жодним чином не вирішується! Окрім того, попри щорічні радісні заяви керівників районного футболу щодо кількості команд, що беруть участь в чемпіонаті району з футболу, якість футболу в районі жодним чином не змінюється! Для цього достатньо глянути на представництво Турківщини в обласних змаганнях. Жодної команди! А весь районний футбол тримається на плечах місцевих меценатів, котрі, за власний кошт, за різноманітних обмежень, що придумують районні футбольні можновладці, намагаються будувати та утримувати футбольні команди. Однак і у них зникає будь-яке бажання до футболу, дивлячись на те свавілля, що чиниться на полі та поза ним. Більше того, футбольний чемпіоанта Турківщини, як і сусідньої Сколівщини є єдиними(!) із чемпіонатів Львівщини, що не мають висвітлення в обласних засобах масової інформації. Мабуть, як в тій приказці, в каламутній воді і рибу легше ловити...
Ми, гравці команди «Лісівник» (Бориня), її вболівальники, сподіваємося на Ваше мудре рішення. Рішення, що не дозволить свавіллю місцевих чиновників від футболу остаточно зруйнувати футбол в нашому районі. Ми сподіваємося що Ваш багаторічний досвід футбольного керівника, організатора, людини, що всіляко сприяє розвитку футболу на Львівщині допоможе вирішити цю спірну ситуацію, що була створена з легкої руки футбольних дилетантів.

Копію листа відправлено на прізвище Голови Федерації Футболу Львівщини п. Грися Я.А.
Очікуємо на належну реакцію.

Переглядів: 1552 | Додав: Serge | Рейтинг: 3.4/7 |
Всього коментарів: 4
10.11.2012
4. Bobcat [Матеріал]
Now I'm like, well duh! Truly thanufkl for your help.

30.09.2009
3. Сергій (Serge) [Матеріал]
Прийшли новини з нашої славної турківської федерації футболу. Отже:

- дискваліфікувати мою команду до кінця цього сезону (що пофіг, бо більше змагань не буде. Планували кубок, але не буде - нема грошей - всі розікрали)

- команду позбавити 2-го місця в цьому чемпі.

- мене дискваліфікувати на перше коло наступного чемпу. (Мені вже пофіг - Я ЗАКІНЧУЮ ІГРИ НА РАЙОН!)

P.S. про суддю-провокатора - ні слова...

-----------------

Вся надія тепер - на обласну федерацію...


29.09.2009
2. DeKKeR [Матеріал]
Сергій, твоя скарга виглядає, як художній твір про несправедливість на цьому світі.
1) Ти вказав, що діти суддів грають в команді суперника? Треба вказати, яких суддів і яких дітей конкретно.
2) Тобі потрібно підняти нормативні документи, які регулюють порядок проведення змагань, в яких ви брали участь. Там має бути написано, яким чином можна оспорювати суддівство. На них обовязково потрібно зіслатися.
3) Скаргу потрібно підписати президентові, якщо є, поставити печатку (якщо є). Зазначити, хто з команди може підтвердити зазначену інформацію.
Це те, що я з ходу зауважив.
"Борітеся, поборете" (с)

28.09.2009
1. Steven_Gerrard (Steven_Gerrard) [Матеріал]
Поки така ситуація буде на рівні любителів - доти розгільдяйство буде на рівні Професіоналів ... В мене одне питання: а скіко тре заробляти на чемпіонаті, щоб так працювати з суддями?? angry angry angry

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024Створити безкоштовний сайт на uCoz